The Thunderbirds

Nyk. F.
1962-67
 
 
 
 
Trommer: Erik Christiansen
Bas: Chresten Jacobsen. 
Sang, rytmeguitar: Kenn Overgaard
Singleguitar: Poul Goldschadt
 
Var i en lang periode et meget populært orkester også uden for Lolland-Falster.
 
Startede i rock’n’roll-stil med forbilleder i Elvis og Cliff, men skiftede i 1964 til r & b.
"Fra en lidt svær begyndelse har orkesteret nu virkelig faaet skabt et sammenspillet ensemble, der baade behersker det instrumentale og det sanglige stof paa professionel manér" (SA 03.1969)
(ND 21.08.63): "Tordenfuglene er et orkester, der er uhyre populært på Sydhavsøerne og Sjælland. Der er masser af guitarer og forstærkere på, og stilen er en videreudvikling af Liverpool-stilen". De havde i oktober engagementer til nytår. Vandt LF-mesterskabet i pigtråd i november 1964: ”Vinderne var meget fine med deres orangefarvede flæsebluser og sorte veste samt meget langt hår. De hidsede sig op til et helt forrygende tempo og satte fuldstændig publikum i ekstase, så luften genlød af hvinen, trampen, klappen og fløjten”.
Mesterskabet gav en række engagementer. Rudi Bondesen, Nyk. F. var deres manager. De spillede til SOS-ballerne på Hotel Baltic og de fleste steder på LF, men snart drønede de også rundt på Sjælland og efterhånden resten af landet, bl.a. 10 engagementer i København, og de kunne kalde sig "den næstmest engagerede gruppe fra Lolland-Falster". I det hele taget blev de efterhånden kun overgået af Danny’erne.
De blev i 1965 lanceret som "Rolling Stones-gruppen" og "kendere placerer dem blandt provinsens mest populære grupper" (Deres manager må virkelig have troet på dem) Manager i 1965 var i øvrigt nu Poul Birkum Petersen, Næstved. Thunderbirds deltog i okt. 1965 i LF i beat.
I 1966 blev stilen igen lagt om. Nu mere melodiøs beat med flerstemmig sang inspireret af The Beach Boys. De fik et tre måneders sommerengagement i Marienlyst. De blev medlemmer af orkesterforeningen, fik en pladekontrakt og var i Metronome-studierne og indspillede deres første numre.
Deres to dansksprogede plader fik en blandet modtagelse. Var det parodier? Jørgen Mylius spillede dem nogle gange på P3, men oftest for at gøre grin med gruppen, som selv kunne grine, da ”Så kyssed’ jeg hende” opnåede en uge på DR’s top 20-hitliste. ”Wonderful Copenhagen” – deres næste single var en rockudgave af en kendt melodi, som blev udsendt i forbindelse med Københavns 800-års jubilæum. Den blev pænere modtaget, men solgte ikke så meget som debuten. I 1967 forsøgte med to egne numre på den sidste single, som gav et sandere billede af gruppens musik.
 
     
 
D. 7. maj 1967 havde orkesteret debut med Jesper 'Jes' Munk Rasmussen, som var ny bassist efter Chresten Jacobsen forlod gruppen. De var på en Finlandsturné. Spillede opvarmning til flere udenlandske grupper bl.a. The Searchers (i Club Dynamite) Downliners Sect og The Yardbirds. De indspillede nogle numre for Jacks Beat som aldrig blev udsendt. I efteråret gennemførte den en mindre afskedsturne i klubber og spillesteder på LF. Annoncerne lød: ”Sidste chance” og ”sig farvel”. Sidste optræden: D. 21.okt. 1967.
 
Goldschadt og Overgaard var med til at starte diskotek Blue Circle i Sakskøbing umiddelbart efter gruppens opløsning.
Kenn Overgaard reorganiserede The Thunderbirds og i perioden 1972-76 spillede de mest dansktopmusik. Han gik herefter ind i 'Made in Denmark' og siden 'CPS-trioen'.
Jesper Munk Rasmussen spillede bl.a. med The Tormentors.
Erik Christiansen blev siden landskendt som Kræmmer-Erik i TV2.
 
         
 
INDSPILNINGER:                          7” Singler                                CD
Metronome studierne
1966. Teknik: Birger Svan
 
Så kyssede jeg hende             Jacks Beat Records BR 1026       a
That’s The Reason                  Jacks Beat Records BR 1026       a
Wonderful Copenhagen           Jacks Beat Records BR 1037       b
Greenback Dollar                    Jacks Beat Records BR 1037       b
Good Day Miss Susan              Jacks Beat Records BR 1040       b
Way Up In The Sky                 Jacks Beat Records BR 1040       b
 
Møn:
Dry All Your Tears Away       Bidrag til “Varme roer” LP’en med div. LF bands
 
CD:
a: “Jack Beats Records 2”. Frost 2004
b: “Jack Beats Records 3”. Frost 2004
7 numre på ”Sydhavsøtråd”. Grufus. LOCAL 3. 2006
 
 
  
       
 
 
 
                                    
              
                
                 "Way Up In the Sky" tekst og musik: Poul Goldschadt 
 
Artikler: Folketidende d. 2.9.2014
    
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com