Cannery Row

Bursø
1969
  
Trommer: Henrik 'Tykke' Pørtner
Bas: Johnny Jensen
Orgel: Michael Olsen
Guitar: Niels 'Niller' Svensson
 
Tykke kom fra Sound of Servants, hvis stil han var blevet træt af. Resten af holdet spillede i Contact High, men ville have et nyt navn. Lars B.S. Rasmussen var i begyndelsen gruppemedlem med status som tekstforfatter og åndelig vejleder! Man blev enige om en titel på en Steinbeck-roman. Cannery Row fik øvelokale i Wredeslund, Bursø. I starten bestod repertoiret af blues-rock-numre og psychedelic. De fleste numre var gruppens egne og bestod af lange forløb inspireret af bl.a. Beefeaters og Ache.
Gruppen spillede mest lokalt og var bl.a. husorkester i Club Goofy og Smøgen, Rødby. De fortsatte i 70’erne, dog med en del udskiftninger. ’Niller’ stoppede (militærtjeneste) og blev erstattet af Søren Halo og Torben. Og Ole Heden trådte lejlighedsvis til på keyboard.
I Cannery Row startede Johnny og Tykke's enestående bas/trommer-samarbejde, der udover Molly indbefattede flere lokale orkester-konstellationer bl.a. Galaxie i 1978 og Dameskrå. Cannery Row er et godt eksempel på et orkester med udspring i 60'erne, som havde succes med at holde fast på rock-repertoiret. Lars, Michael og Niller standsede efterhånden med at spille musik.
 
Bidrag til ’Varme Roer’-LP: Skøn Tid (Tyndskid)  
 
 
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com