Love Reflection

Rødby
1967-70
 
 
  
fra venstre:
Bas: Birger Plovsing
Singleguitar: Søren Nielsen
Rytmeguitar/sang: Finn Pedersen
Trommer: Rasmus Romme
Siden kom Hans Tonnesen: orgel med.
 
Birger Plovsing og Finn Pedersen havde spillet i orkesteret The Hangmen. Søren Nielsen havde en fortid i bl.a. Maribo-orkesteret Toffeemakers. Da de opdagede, at et andet orkester kladte sig The Hangmen, blev de nu til Love Reflection. De havde debut på Søpavillonen i juli 1967, og de deltog i LF i pop d. 3.marts 1968 og fik en 2. plads.
Repertoiret var i starten melodiøst med vægt på vokalerne, men blev mere og mere progressivt, og i sommeren 1969 ”præsenterede de deres nye stil. Gruppen er nu gået bort fra de mest populære døgnmelodier, og viser nu et repertoire, der omfatter standard blues-numre som ”Dust My Blues” og ”Shake Your Moneymaker” samt materiale af de amerikanske undergrundshelte Doors og Steppenwolf. Det kunne dog stadig høres, at Love Reflection er en udpræget lokal gruppe” (Lo 9.6.68) Gruppen havde ingen originale numre bortset fra ´Pulimutvisen´ - der kunne vare i 15-30 min. De spillede først mest på Lolland, men fik efterhånden også engagementer i Sydsjælland. (NT 9.10.69) ”Love Reflection kører med succes og lancerer en række hit-listenumre, ligesom der i programmet vil fremkomme numre med flere kendte eksperimentalgrupper”
Love Reflection holdt afskedskoncert i Rødbyhavn-Hallen i 1970.
Finn Pedersen og Birger Plovsing stoppede spilleriet. Søren Nielsen fortsatte som guitarist i Molly og spillede siden i Lomose Band med bl.a. Rasmus Romme. Romme spillede også i Charlies Kaleiscope og bl.a. Hill Boys Swingers i 70’erne. Hans Tonnesen døde i 2009. 
 
 
 
 
 
 
 
Artilkler: Folketidende d. 11.10.2014
 
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com