The Shaking Danes

Nakskov
1964 – 1967
 
                   
 
Trommer: Jens Rasmussen
Bas: Freddy Jensen
Rytmeguitar: Eric Steffensen
Singleguitar: Jørgen Olsen ca. 67: Bent Nielsen (ex.The Gunfighters)
Sang: Kaj Robert Jørgensen – ca. 67: Jørgen Hansen (ex. The Gunfighters)
 
Ved LF-mesterskabet i pigtrådsmusik i 1964 fik de denne omtale: ”The Shaking Danes blev nr. to i konkurrencen larmede meget og faldt mægtigt i det ungdommelige publikums smag. Især vakte orkesterets sanger jubel. Samtidig med at han på guitar udstødte han de mest fantastiske vræl, og publikum blev efterhånden mere og mere ophidset” (NyD 30.11.64)
Med denne første besætning startede The Shaking Danes som kvartet i efteråret 1964. Der var imidlertid så mange udskiftninger i orkesteret, at det kan være lidt kompliceret at redegøre for i orkesterets historie: Eric Steffensen var første tilføjelse til den oprindelige besætning. Han spillede først rytmeguitar, men skiftede til bas. Freddy Jensen spillede nu rytmeguitar - han havde spillet med The Buffalos.
 
Orkesteret fik så stor popularitet, at man fik en manager: Gorm Nicolajsen, og i maj 1965 en impressario: Slagter Carsten Winther. Samme måned blev fanklubben SDC startet. Denne arrangerede bl.a. Nakskovmesterskabet i pigtrådsmusik 1965 samt lavede flere arrangementer også med andre orkestre.
 
NyD 5.11.65: "For nogen tid siden skiftede vi to mand ud, og samtidig gik vi i gang med et helt nyt repertoire. I en måned i træk øvede vi hver eneste aften, og nu er den i orden" – så i efteråret var besætningen:                                       
Trommer: Jens Rasmussen
Singleguitar: Jørgen Olsen
Orgel: Jens Otto Jensen
Bas: Eric Steffensen
Rytmeguitar: Freddy Jensen
 
Nr. 2? Ved LF-mestre 1965
Deltog også i konkurrencen ’De danske Rolling Stones’ vandt i LF og kaldte sig ’Lolland-Falsters Rolling Stones’ gik videre til semifinalen d. 21.3. i Roskilde. "Dette Nakskov-orkester har efterhånden vundet ikke så lidt berømmelse både her i landsdelen og på Sjælland. Det er ude hver eneste weekend.”
1965:
24.1: Deltog i Danmarksmesterskabet i Pigtråd, Fyens Forum (SBA)
24.10: Club Hot Circle, Ringsted (I forbindelse med Beat Dancing turneen)
31.10: Vandt LF-mesterskabet i Beat i Nakskov
1966: Deltog i DM i Pop i Ringsted d. 30.januar.
I efteråret 1966 kom to tidligere The Gunfighters-medlemmer i The Shaking Danes. Det var Bent Nielsen (bas) og Jørgen Hansen i stedet for Freddy Jensen, som fortsatte i The Clouds. Shaking Danes vandt LF-mesterskabet i Beatmusik d. 30. okt. 1966. ”Forskellige interne stridigheder bevirkede, at orkestermedlemmerne gik hver til sit få dage før, de skulle have indspillet den første plade” (LT 10.4.68)
 
 
Det var uenighed om nyt repertoire, der splittede gruppen.
I foråret 1967 begyndte Eric Steffensen og Jens Rasmussen med Master Paul and his Chamberlains fra Rønnede. Og i marts 1968 fulgte Jens Otto Jensen med til Master Paul.
I påsken 1968 genopstod The Shaking Danes med flg. besætning:
Singleguitar: Freddy Jensen (ex. Buffalos)
Trommer: Lars Richo Andersen (ex. Buffalos)
Sang: Benny Nielsen (ny i faget)
Orgel: Frede Nielsen (tidl.underholdningsmusiker)
Bas: Bent Nielsen.
Orkesteret kunne stadig trække et publikum, men kun Freddy Jensen var fra det oprindelige orkester, og de øvrige tidligere medlemmer bifaldt ikke brugen af navnet. Guitarist Jørgen Olsen var i foråret 1967 flyttet til København, hvor han mødte medlemmer fra gruppen Eskimoerne. De begyndte at spille sammen og ændrede navnet til Shaking Danes.
                                        
1969
Næste år forsøgte Shaking Danes igen et come-back. Det var til et stor anlagt beat-show i Nakskov i sommerferien. Arrangementet blev en skuffelse for orkesteret. Herefter ophørte gruppen – indtil genforeningen af de oprindelige The Shaking Danes d. 22.juni 1996 til et Beatshow i Forsamlingsbygningen.
Freddy Jensen spillede siden med bl.a. Peter Belli i Ulvene.
 
                     
 
                               
 
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com