The Gunfighters

Nakskov
1964-1966
  
 
Rytmeguitar: Jens Peter Hansen
Rytmeguitar: Henning ’Musse’ Friis Jensen
Bas: Alex Starzec
Singleguitar: Bent Nielsen (ca. 1967 i Shaking Danes)
Forsanger: Jørgen Hansen (ca. 1967 i Shaking Danes)
Trommer: Ole Rasmussen
 
Disse unge mødtes på i en ungdomsklub i Toldboden. De kunne ikke spille og havde intet anlæg, men de havde ideen og viljen til at starte et orkester. De fik lov til at øve hos Peter Hansens forældre i et lille udhus. Ole Rasmussen startede trommeslagerkarrieren på en gammel zinkskraldespand, og de øvrige startede på gamle og lånte spanske guitarer. "Vi blev stiftet i 1964, og det blev til en kort, hektisk periode for Gunfighters". Navnet fik de fra en westernfilm. "Vi fik skrabet sammen til en forstærker, og vi blev hurtigt kendt i Tårsvejkvarteret, for det lykkedes os flere gange at sprænge hovedsikringen, så strømmen gik på en stor del af Tårsvej" fortæller Jørgen Hansen. "Peter Hansens far bakkede os meget op, og han tog med os rundt til alle forældrene og overbeviste dem om, at vi måtte have noget ordentligt udstyr, så vi brugte vores fritid fornuftigt".
 
                                     
 
Projektet lykkedes. De købte på afbetaling en hel del instrumenter og udstyr, og så var det bare med at skaffe engagementer, så de kunne betale for det. De spillede i klubber, forsamlingshuse overalt på Lolland-Falster samt naturligvis oftest i Nakskov: Værtshuset Jydepotten, Forsamlingsbygningen, Luna, Det polske Hus mm. Vandt Nakskovmesterskabet i pigtrådsmusik 1965 og blev nr. 3 ved LF i beat i Nakskov d. 31.okt. 1965. Blev nr. 3 ved Popshow-konkurrencen d. 5. dec.1965 i Maribo.
D. 30.januar 1966 deltog de i SM i Pop i Ringsted.
 
 
"Vi var ude at spille hver eneste weekend frem til 1966, hvor vi spillede vores sidste koncert i Forsamlingsbygningen i Nakskov pinselørdag. Så skilte militæret os ad. Vi blev jo spredt for alle vinde, og har ikke holdt kontakten ved lige"
Bent Nielsen og Jørgen Hansen spillede en kort periode i lokale The Shaking Danes, men alle holdt op med at spille – bortset fra Ole Rasmussen, der fortsatte spilleriet i bl.a. Metalorkesteret.
I 2003 blev orkesteret i forbindelse med planlægningen af Hjemve-ferien genforenet. "Vi var alle noget skeptiske. Der var jo gået 37 år, og de fem af os havde jo ikke holdt musikken ved lige og havde i øvrigt heller ingen instrumenter, men det var bare fantastisk, da vi mødtes første gang igen, og vi har nu aftalt, at vi fremover mødes een gang i kvartalet for at spille. Også selv om det måske bliver med rollator". (Fo 23.6.2003).
Alle seks spiller altså stadig sporadisk på Lolland.
Ole Rasmussen er i 2007 leder af Lollands Musikskole.
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com