The Young Generation

Nakskov/Maribo

1969
 
Rytmeguitar/vokal: Jørgen Eriksen
Bas/vokal: Poul Eriksen
Singleguitar/vokal: Jan Andersen
Trommer/vokal: Ivan Nielsen
Vokal: Søren Jensen
 
Det hele startede med en avisannonce i efteråret 1969, hvor to unge lærlinge brødrene Jørgen og Poul Eriksen fra Maribo søgte kontakt med andre unge, som var interesseret i at danne et orkester. Nakskovitten Ivan Nielsen reflekterede og snart fik de kontakt til en anden nakskovit Jan Andersen.
Søren Jensen som havde en fortid som folkesanger var den sidste, som blev inddraget og besætningen var på plads, og de kunne koncentrere sig om at blive sammenspillet. To gange om ugen mødtes de til øveaftener.
 
De havde debut i december på Møllemarkskolen og inden længe var der bud efter dem fra foreninger og skoler. De skulle passe deres lærepladser, så de nøjedes med engagementer på lørdage.
”Foreløbig tænker vi kun på beatmusikken som en fritidsfornøjelse, men jo længere vi kommer ind i rytmen, jo bedre kunne vi tænke os for eksempel at lave en plade. Vi bliver revet med at spændingen. Indtil nu har det fortrinsvis været hitlistepop man har spurgt efter, men vi har da også haft den glæde at vores egne numre er blevet vel modtaget”. Det var Søren og Jan, som komponerede de originale numre.

 

Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com