Father McChinn

  
Rødbyhavn
Nov. 1967- nov. 1968
 
  
 
fra venstre:
Bas/lead sang: Johnny Jensen
Trommer/sang: Lars Bo Strange Rasmussen
Guitar/sang: Claus ’Lasse’ Hellgren Larsen
 
Ole Korsvig, Claus og Lars kom fra Soar. Johnny fra orkestre i Brønshøj, Kbh. ’McChinn’ blev områdets første rocktrio, da organist Ole Korsvig forlod gruppen pga. værnepligt i København. Orkesteret havde problemer med at finde et øvelokale, men fik lov til at øve i Rødbys nyåbnede kunstgalleri ’Smøgen´. Det lykkedes at få oparbejdet et blues-rock repertoire inspireret af både amerikansk og engelsk musik som bl.a. Spencer Davis Group og John Mayall’s Bluesbreakers og siden af bl.a. Cream. De begyndte at arrangere, improvisere og eksperimentere (benyttede nogle gange en ’løs’ guitar til feedback-effekter). Havde også eget materiale på repertoiret. Efter optrædener på Søpavillonen, Rødbyhavn afslog orkesteret tilbud om et musikalsk samarbejde med restauratør/musiker Henning Blegvad.
”Father McChinn’s Imorallic Doubledecker spillede udmærket…deres bedste numre var inspireret af indisk musik, og de blev virkelig godt udført” (LT 14.12.67)
McChinn vandt en dobbeltsejr til en konkurrence i juni i Flower Pop, Holeby, idet de af publikum blev bedømt som det populæreste samt af dommerne som det dygtigste. Orkesteret havde ikke impresario, og ingen promotion, men havde rigeligt at lave med at spille lokalt. Var pauseorkester til Young Flowers i august 1968. De fandt det udfordrende at samarbejde med musiklærer og organist Peter Kosack Christiansen. Det førte bl.a. til at de som det første rockorkester på egnen spillede en kirkekoncert i julen 1968. ”Den noget fremmedartede musik klang fyldigt i det store rum” skrev avisen.
I november 68 blev de gode venner med Holebyorkesteret X-Rays, som de havde optrådt en del med. Det blev til fusionen Contact High. Ole Korsvig fortsatte efter værnepligten i Orientem Solem. 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com