Sound of Servants

Maribo
1966-1968
 
Gruppen var en forlængelse af The Servants. Med nyt navn, nye medlemmer og nyt repertoire var det slut med forvekslinger med den siden så kendte Præstø-gruppe.
De fungerede en periode som trio. Henrik Danielsen var ny bassist efter Carsten Saul. Henrik 'Tykke' Pørtner var stadig trommeslager. John Sklander spillede mest rytmeguitar og sang. Han fungerede som bandleder (ejede de meste af udstyret og hans forældrenes stillede deres kælder til rådighed som øvelokale) og med sin erfaring og kontakter samt samarbejdet med Dansk Show Booking blev Sound of Servants hurtigt et lige så travlt og anset orkester, som The Servants havde været. De spillede opvarmning til Manfred Mann i Reventlowparken i november 1967.  

Fra venstre: Søren Terkildsen, 'Tykke', Preben Madsen og John Sklander 

 
De deltog i LF i pop i marts 1968. Preben Madsen kom med, og Sklander spillede nu mere rytmeguitar og orgel. Gruppen havde et par egne numre på repertoiret, som ellers mest bestod af populære beat- og popnumre. John Sklander: "Musikken skal swinge, det er hvad publikum forlanger. Vi spiller, fordi vi kan lide det, og vi er nødt til at kombinere vores egen smag og piblikums. Noget, der vækker jubel, er når vi fra et pigtrådsnummer går over i "La Bostella". De spillede stort set hver lørdag-søndag.
 
                                                 
             
 
I starten af april 1968 skete nye tiltag i gruppen. Søren Terkildsen kom med som leadguitarist, og Flemming ’Fif’ Olsen blev fast medlem af gruppen. Han havde udviklet et lysshow, som blev en integreret del af gruppens optrædener. Der var planer om en række jobs på Bornholm. De eksisterede frem til slutningen af 1968. Ligesom i The Servants var bassisten ude for en alvorlig ulykke. På et ophold på Ærø, var Henrik ude for en så alvorlig badeulykke, at han ikke ville blive i stand til at spille i lang tid – måske slet ikke, så det blev en af årsagerne til orkesterets opløsning. John Sklander spillede siden i Charlies Kaleidoscope og bl.a. Blue Sky. Tykke begyndte siden at spille med Cannery Row og Molly. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artikler: LT 16.04.68       
 
 
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com