Our Sound

Nakskov
1968-1969
 
Orgel: Freddy Petersen
Bas: Johnny Hansen
Singleguitar og forsanger: Jørgen Petersen
Trommer: Jørgen Larsen  
 
                                  
                               1. line up m. Jørgen Larsen til venstre
 
Jørgen Petersen havde spillet i flere Nakskov-orkestre - senest i Inspiration. I juni 1968 fandt han og de øvrige sammen og begyndte at øve nyt materiale. Da sommerferien var slut og Møllemarkskolen havde indvielsesfest i august fik Our Sound debut. Det blev en stor succes: ”Jeg kunne simpelt hen ikke høre, hvad jeg selv spillede til sidst. Så meget larm var der i salen” sagde singleguitaristen lige efter optrædenen. ”De 200 unge skoleelever tiljublede gruppen, piger flokkedes om dem for at få autografer osv. Det var overvældende, sukkede de fire charmerende spillere. Med den start kan vi da kun se lyst på fremtiden”(Lo 8.68). Herefter var de husorkester på Møllemarkskolen.
Jørgen Larsen forlod gruppen kort tid efter, da han hellere ville koncentrere sig om gymnastikken (han er for øvrigt lillebror til Henrik Brandt fra Radiosporten). Jørgen blev erstattet af Per Vincent (bror til sangeren Gert Vincent nu vi er ved brødre)
 
                   
                                        Per Vincent med trommen
 
Our Sound vandt en 3.plads LF-mesterskabet i Beat 3.11.1968. Deltog i juni 1969 i Beatshowet i Forsamlingsbygningen, Nakskov. De kom i stald hos O.M. Music.
Pr. 1 august 1969 blev besætningen ændret. John Sklander (Sound of Servants mm) var med en periode. og det sidste halve år, kom Freddy Jensen (The Buffalos - Shaking Danes) med på guitar, og Jørgen Petersen var tilbage på trommer.
 
"Den unge, men meget velspillende gruppe er "in" på Sjælland. Gruppen gav for nylig koncert i Køge, og der er udsigt til flere engagementer på hele Sjælland…ligesom der er udsigter til flere engagementer i Jylland. Mens det for mange nye grupper gælder, at det er svært at finde velegnede øvesteder, har denne Nakskov-gruppe også løst det problem. De ugentlige øvelsesaftener er henlagt til den nedlagte chokoladefabrik på Højevej, hvorfor en af deres tekster selvfølgelig bærer titlen "Chocolate". Gruppen skriver selv tekst og musik til flere af deres velkendte numre." (NyD 9.10.69)
Jørgen Petersen: "Orkesteret opløstes i 1970, da Per og Johnny tog ud at rejse i et halvt år. Vi resterende tre dannede det professionelle orkester "Jørgen Elufs kvartet" som spillede dansemusik". Det varede i 8 måneder. Per Vincent Hansen var i sommeren 1970 hjemme i Luna, Nakskov og spillede blød pop i Hevalli-kvartetten. Jørgen Petersen spillede siden i "Steffs" 1973-2005.
 
 
 
 
Gågaden i Nakskov
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com