The Victors

Nykøbing F.
1962-67
  
 
 
Basguitar/sang: John Kalmer Jørgensen
Guitar/sang: Søren Poulsen
Trommer: Steen Erling 'Stone' Topp
Guitar/keyboard/sang: Poul Rømer Nielsen
 
"Vi gik alle fire i Østre Skole og skulle naturligvis spille pigtrådsmusik". Det var også her, at de havde premiere i 1962. Det var nu ikke så naturligt. På det tidspunkt var der næsten ingen andre i Nykøbing, som spillede rock. 
De fik kontakt til Ole Mortensen, som var gået i gang med at booke orkestre. Han skaffede dem mange jobs, og de optrådte på de fleste spillesteder og popklubber på LF og Sydsjælland. De benyttede oftest taxa til og fra engagementerne.
Søren gik til musikundervisning fra 1963, men ellers var de selvlærte. De øvede to gange om ugen hos Steen. Især Bee Gees- og Beatles-hits blev øvet og blev en væsentlig del af deres repertoire. Efterhånden kom også selvkomponerede numre med.
Allerede i 1965 fik de en pæn omtale i popbladet Hit: "The Victors er et af de få orkestre, der virkelig har forstået at skabe sensation om sig...Orkesteret har forstået at skabe deres helt specielle stil [lyd] ved hjælp af en tolvstringet singeguitarist".
De deltog i en længere række konkurrencer: LF-mesterskabet i pigtrådsmusik i november 1964. LF-mesterskabet i beat 1965 d. 31.okt.1965. De vandt en Popshow-konkurrence d. 5.december 1965. Videre til et Pop Grand Prix, Vordingborg 1966, inden de fik en 3. plads ved LF i beatmusik 30.okt. 1966.
 
   
  
 
Orkesteret måtte skifte navn, da man fandt ud af, at der var et andet Victors. I marts 1967 valgte de at kalde sig Andy Section
Reunion i forbindelse med SOS-bal i sept. 1994 på Nyk. F. Teater.
Denne besætning udgav også en 4-track CD. ØSCD 0594. Indspillet i Øer Sound Studio i marts 1994.
 
 
 
Omtale: Hit nr.5/66. Vi Unge feb./68
 
 
 
 
"SOS Ball For Friends" The Victors 1994. Tekst/musik: Søren Poulsen
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com